Wie heeft ze vroeger niet gegeten? Poffertjes! Oh, zó lekker! Nu het voor de kids herfstvakantie is vind ik het leuk om een beetje mee te denken voor de kids wat zij lekker kunnen ontbijten in de vakantie.
Nee, deze poffertjes kun je niet vergelijken met de poffertjes van de poffertjes kraam met een stuk roomboter en een berg poedersuiker. Tja, die zijn niet gezond. Deze lekker wel!En laten ze nou ook nog eens goed smaken. Ik heb bij de poffertjes kaneel appeltjes uit de oven gegeten, natuurlijk kun je zelf variëren met fruit of iets anders.
Ingrediënten: (1 persoon)
- 25 gram volkorenbloem
- 75 gram magere kwark
- 1 ei
- snufje kaneel
- 1/2 tl bakpoeder
- 1 eetlepel agavesiroop
- olie om in te bakken
- 1/2 appel
Hoe maak je ze?
Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de appel in partjes, strooi er wat kaneel op en zet het in de oven. Haal ze uit de oven als de poffertjes klaar zijn.
Kluts het ei met de kwark, voeg daarna de bloem, kaneel en bakpoeder erbij en meng dit tot een dik beslag. Het MOET dik zijn, anders open ze teveel uit en dan krijg je platte pannenkoekjes.
Gebruikt een eetlepel om het beslag uit de kom te halen en leg hiermee de poffertjes 1 voor 1 in de pan (rondje van ong. 3cm). Keer ze om als de onderkant mooi bruin is.
Als de poffertjes klaar zijn haal je de appeltjes uit de oven en decoreer je ze bij de poffertjes. Doe de agavesiroop er overheen en je hebt een heerlijk én leuk ontbijtje.
Probeer het eens uit met de kids!
Enjoy! X
Kcal. 280
Geef een reactie