SPECULAAS-APPELTAART MUFFINS

Wat is er fijner dan een ontbijtje wat je de dag van te voren klaar maakt en wat ook nog eens super gezond is? Aangezien het herfst is en er steeds meer koude dagen gaan komen komt de trek naar appeltaart en kaneel steeds dichterbij. Daarom begon ik vanmorgen maar alvast met het appeltaart idee, dan hoef ik daar de rest van de dag niet meer aan te denken…

Havermout in je ontbijt is echt een dikke aanrader. Door de eiwitten in havermout krijg je de rest van de ochtend niet snel trek in eten. Daarom kun je de rest van de ochtend al snel teren op een bijv. een stuk fruit.
Ik ben enthousiast over dit ontbijt! Laat me weten wat jij er van vindt.


Ingrediënten: (10-12 stuks)
– 125 gram havermout
– 100 ml. magere melk
– 2 eieren
– 1 banaan
– 2 tl bakpoeder
– 1 grote of 2 kleine appels (geschild)
– 1 tl kaneel
– 2 tl speculaaskruiden
– 1 handje (20 gr.) rozijnen
– snufje zout


Hoe maak je ze?
Verwarm de oven op 170 graden.
Meng de havermout, melk, eieren, banaan, bakpoeder, speculaaskruiden en zout met elkaar en mix het daarna met de keukenmachine of staafmixer. Mix dit tot het een glad beslag is geworden. Dit hoeft niet te lang.
Snijd de appel in kleine stukjes en meng dit met de kaneel. Meng de appel en rozijnen met het beslag en verdeel daarna het beslag over de cupcakevormen. (Ik gebruikte silicone bakvormpjes).
Laat het ong. 30-35 minuten bakken in de oven en check of ze gaar zijn met een satéprikker. Als deze droog is als je hem uit de muffin haalt zijn ze goed.
Natuurlijk kun je dit ook variëren met ander fruit! Probeer eens zou ik zeggen!

Kcal. per stuk: 75

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: