APPELPLAAT

Leuke ontbijtjes of snacks uit de oven hoeven niet altijd ongezond te zijn.
De ongezonde dingen kunnen super lekker zijn, maar ongezonde dingen eten we natuurlijk maar met mate..
Deze appelplaat kun je eigenlijk gewoon elke dag eten!

De appelplaat bestaat voornamelijk uit havermout, bevat geen boter en is super makkelijk te maken!
Je kunt hem warm en koud eten. Net wat je lekker vindt.
Het is perfect als ontbijt en lekker als voedzaam tussendoortje.


Ingrediënten:
– 100 gram havermout
– 150 ml. magere yoghurt
– 1 groot ei
– 20 gram honing
– 20 gram rozijnen
– 1 tl speculaaskruiden
– 1/2 tl kaneel
– 1/2 zakje bakpoeder (eventueel)
– 1/2 appel
– 15 gram walnoten


Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kluts het ei met de yoghurt en honing.
Voeg de havermout, rozijnen, specerijen en bakpoeder toe.
Gebruik een laag ovenschaaltje en leg hier een bakpapiertje in.
(Echt het bakpapiertje gebruiken, want het kan plakken)

Giet het mengsel in het ovenschaaltje en decoreer hier de appel en de walnoot op.
Zet het in de oven voor ongeveer 35 minuten.
Als de appelplaat klaar is kun je hem in stukken snijden.
Jij bepaald lekker hoe groot!
(Je kunt het makkelijk 2-3 dagen bewaren in de koelkast)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: