APPLE CRUMBLE

Door het koude weer (regen, sneeuw, wind) verlang ik regelmatig naar iets warms.
Lekker warm en comfort. Heerlijk!
Deze tijd zijn de appels niet zo belachelijk duur, dus dat is de uitgelezen kans om er wat leuks mee te doen!

Een apple crumble. Ohh.. Zo lekker!
Een warm appeltje uit de oven. Appel heeft zoveel meer smaak als het warm is.
Vandaag maken we dan maar een gezondere variant van de apple crumble.
De kans is groot dat je deze ingrediënten gewoon in huis hebt!


Ingrediënten:
(1 apple crumble)
– 1 appel
– 30 gram havermout (grof of fijn)
– 1/2 el halvarine
– 1 el honing
– speculaaskruiden
– 1 el rozijnen
– kaneel


Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180.
Snijdt de appel in stukjes. Schillen is niet nodig.
Bestrooi de appel met kaneel en voeg de rozijnen toe.
Doe dit in een klein ovenschaaltje.

Crumble.
Meng de havermout, speculaaskruiden (zoveel je lust) halvarine en honing met elkaar
en verkruimel het op de stukjes appel.
Zet het schaaltje voor zo’n 25 minuten in de oven.
Laat het als het uit de oven komt nog een beetje afkoelen, dan word het nog iets knapperiger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: