POMPOENBROOD

Pompoen, je ziet het nu heel veel in de winkel liggen.
Je kunt er zo ontzettend veel dingen mee doen!
Waaronder dit heerlijke pompoenbrood van maken.
Ideaal als ontbijt (met eventueel wat beleg) of als tussendoortje.


Ingrediƫnten:
– 350 gram pompoen
– 150 gram havermout
– 100 gram volkorenbloem
– 180 gram magere yoghurt
– 3 eieren
– 1 banaan
– 1/2 zakje bakpoeder
– 2 tl kaneel
– 50 gram zadenmix (incl. pompoenpitten)


Hoe maak je het?
Verwarm de oven op 180 graden.
Kook de pompoen gaar en giet het water af. Laat het goed afkoelen.
Meng de pompoen, magere yoghurt, havermout, eieren en banaan in een kom en zet de staafmixer erop.

Meng daarna de bloem, bakpoeder en kaneel samen voeg dit toe aan het pompoenmengsel.
Meng dit goed door elkaar en voeg 2/3 van de zadenmix toe. Roer het nog even goed door.
Gebruik een cakevorm! Smeer deze in met wat boter en leg er een bakpapiertje in.
Schenk het mengsel in het bakblik en strooi de rest van de zadenmix er over.
Laat het voor zo’n 60 minuten in de oven staan.

Have fun!

pompoenbrood-1-2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: