Hey, paasei! 

Zo, ben je al uitgegeten van al het lekkere eten? Van al die paaseieren hebben we inmiddels al een kop als een paasei gekregen! Ik blijf het altijd fascinerend vinden hoe iedereen zijn winkelwagentje voor de Paasdagen vol kan stouwen. Allemaal lekker eten en ik maar denken: “waar slaat het op?” En dat terwijl ik gewoon net zo hard mee doe en keihard geniet van al het lekkere eten 🙊

Kun jij jezelf nog een beetje inhouden met het overvloed van lekker eten? Eerlijk gezegd ben ik daar soms heel slecht in en kan ik alles dat voor m’n neus staat opeten. Ik wil gewoon alles proeven en als ik iets lekker vind wil ik er meer van. Gewoon omdat je denk dat het kan. Met feestdagen eet je gewoon meer en is het ook gewoon gezellig met familie en vrienden. Het kan ook gewoon en je mag best genieten van al dat lekkers.

Maar wat nou als het voor jouw gevoel elke dag Pasen is.. Wat als je dagelijks niet kunt stoppen met eten? Dat is een gevecht! Dag in dag uit. Je hebt vaak geprobeerd om het roer om te gooien, maar het is misschien ook vaak mis gegaan. Hoe voel je je? Kun je nog positief naar jezelf kijken, zie jij jezelf nog als een sterk mens, geloof je nog in jezelf, kun je nog zien hoe bijzonder en waardevol je bent? Of heb je het idee dat je faalt, voel je je  regelmatig verdrietig of heb je de hoop eigenlijk een beetje opgegeven dat het ooit anders wordt?

Weet je? Je bent absoluut niet de enige. Je moest eens weten hoeveel mensen hetzelfde denken als jij en hoeveel mensen zich voelen zoals jij je voelt. Maar, weet ook dat er mensen WAREN die zich ook zo hebben gevoeld. Ja, hebben.. En jij kan ook bij deze groep mensen horen. Echt waar!


Pasen is het feest dat we vieren omdat Jezus opstond uit de dood. Een hele dikke overwinning! Of je nou wel of niet in dit verhaal geloofd, jij kan zorgen voor jouw eigen opstanding uit jouw situatie. Jouw situatie (van te veel eten) waar je maar niet uit komt. Sta op! Ja, dat kan jij. Ja, jij bent sterk genoeg. Je bent waardevol en nee, een ongelukkig leven is NIET jouw toekomst. Je bent veel meer waard dan het leven wat je nu leidt.

Dus, mooie jij. Is het tijd? Ga je opstaan? 😃 Wat als het niet lukt, wat als je weer valt? Sta dan weer op. Serieus, dat is de sleutel. Vallen is niet erg, vallen hoort er zelfs bij. Maar als je op blijft staan kom je er echt wel. Wees niet te hard voor jezelf en geef jezelf écht wat tijd om te veranderen. En ja, misschien heb jij wel 3 jaar nodig. So what? Kijk eens naar het leven wat je daarna kan hebben!

Kijk goed wat het beste  werkt voor jou. Wat hou jij goed vol? Blijf je wel gewoon lekker eten?

Sta op! Ik geloof dat jij dat kan! Jij ook?

  • Heb je wat hulp nodig of ben je bang dat je het niet alleen kan. Ik wil je heel graag helpen!

Eén reactie op “Hey, paasei! ”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: