BOERENKOOL VERRASSING

Wat kan eten toch verrassend zijn!
Boerenkool wordt zo vaak als stamppot gemaakt en tegenwoordig word het veel in smoothies gebruikt (iets wat ik waarschijnlijk zelf nooit ga doen).
Maar je kunt zoveel met boerenkool! En weet je? Het is echt belachelijk gezond!
Het zit vol vitamines, antioxidanten én het wordt zelfs een superfood genoemd.
Al hoor ik de laatste tijd niet zo heel veel meer over de superfoods.

Aangezien deze groente super gezond is, is het natuurlijk ook wel leuk om er een gezond recept van te maken i.p.v. er altijd maar een vette worst bij te eten.
Daarom maakte ik deze boerenkool verrassing.
Het is een soort van soep/stoof gerecht met een explosie van smaak! Heerlijk.

Ingrediënten:  (4 kommen)
– 300 (gesneden) boerenkool
– 1 ui
– 1 blik kapucijners (800 gram)
– 1 blik tomaat in stukjes
– 1L water
– 75 gram zilvervliesrijst (15 min.)
– 2 eetlepels mosterd
– 1 bouillonblokje (ik had rund)
– 100 gram gerookte kip (of kippenworst)
– peper

Hoe maak je het?
Snipper de ui en bak deze met wat olie aan in de braadpan.
Snij de kip in kleine stukjes en bak dit even mee. Voeg de boerenkool toe en roer dit door de ui en kip samen met de 2 eetlepels mosterd.

Ja, je hebt een pan vol! En hij wordt nog voller.
Voeg de tomatenblokjes toe samen met een liter water en het bouillonblokje de rijst en de helft van de (uitgelekte) kapucijners.
Breng het aan de kook en zet het vuur helemaal laag met de deksel op de pan.
Laat het 30 minuutjes door pruttelen en roer af en toe even door de pan.
Na het half uur kun je de rest van de kapucijners toevoegen.
Laat het nog even 10 minuutjes door pruttelen en voeg op het laatste moment nog wat peper toe.

En dan is je boerenkool verrassing alweer klaar!
Geniet ❤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: