Heb jij weleens van deze combi gehoord?
Ik had er namelijk nog nooit van gehoord! Haha.
Maar.. Als je andijvie in huis hebt en de makreel in de aanbieding is ontstaat er
zomaar een super lekker en makkelijk gerecht!
Opnieuw een recept die IEDEREEN kan maken.
En? Lekker gezond ❤
Ingrediënten: (2 personen)
– 300 gram (gesneden) andijvie
– 700 gram aardappelen
– 100 gram gerookte makreel
– 100 ml magere melk
– 1 el boter (halvarine)
– peper en zout
Hoe maakt je het?
Was de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes. (Nee, ik schil ze niet)
Zet deze met heet water op het vuur en laat het zo’n 15 – 20 minuutjes koken.
Zijn ze al zacht? Afgieten en.. Stampen maar! Voeg daarna de boter en melk toe en stamp het verder tot een lekkere puree.
Breek de makreel in kleine stukjes en roer dit door de puree.
En dan? Dan gaat de hele zak andijvie er doorheen.
Goed mengen! Voeg verder nog wat peper en zout toe om het verder op smaak te brengen.
Klaaaaaaar! Lekker genieten.
Geef een reactie