VIS CURRY

Airfryer, Jeanine Ravensbergen, chips

Zalmpje, oh zalmpje. Wat hou ik van je!
Wie houdt er nog meer van een gezonde curry met een lekker zalmpje?
Ik kan er wel een mega lang verhaal van maken, maar je moet dit gerecht gewoon lekker klaar gaan maken en er van genieten.

Ingrediënten: (2 personen)
– 200 gram zalm
– 150 gram zilvervliesrijst (snelkook)
– 1 blikje kokosmelk (ik gebruik degene met de minste kcal)
– 400 gram roerbakgroente
– 100 gram kikkererwten (uit blik)
– 2 tl. kerrie
– 1 tl. kurkuma
– 1 bouillonblokje
– peper
– sambal (naar smaak)

Hoe maak je het? 
Zet een pan water op het vuur en breng het aan de kook.
Pak ondertussen een braadpan, doe er wat olie in er bak hierin de groente.
Kookt het water al? Voeg dan de rijst toe. (Bereid het volgens de verpakking)
Snij de zalm in stukjes en bak deze mee.
Voeg de kerrie, kurkuma, peper en het bouillonblokje erbij.
Roer het even door en voeg de kokosmelk toe. (Wat een heerlijk wit kleurtje heeft dat hé?)

Nu hoef je alleen nog maar de kikkererwten toe te voegen!
Doe de deksel op de pan en laat het nog 10 minuutjes pruttelen.

En dan is je curry klaar!
Enjoy.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: