Ja, ik heb al eens eerder een recept van havermout uit de oven gedeeld.
Maar omdat het gewoon echt heel lekker is, deel ik weer een nieuwe versie met jullie.
Ook omdat ik een hele lekkere honing heb leren kennen.
Deze havermout uit de oven is gemaakt met de honing van HoneySpoon.
Oh, deze honing is echt ontzettend lekker!
En super leuk dat het in een lepeltje zit natuurlijk.
Voordat je denkt dat dit super veel tijd in beslag neemt, haal ik die gedachte gelijk weg.
Binnen 5 minuten heb je dit namelijk in de oven en in de 30 minuten dat het in de oven staat kun je tussendoor van alles doen, wat dacht je van douchen en de hele mikmak?
Ingrediënten:
– 30 gram havermout
– 75 ml. magere yoghurt
– koek en speculaaskruiden (of kaneel) naar smaak
– 1 ei
– 1 nectarine
– 2 lepels honing
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kluts het ei samen met de yoghurt en voeg de havermout toe.
Meng dit alvast in je ovenschaaltje (scheelt afwas).
Snij de nectarine in stukjes en voeg 2/3 toe aan het beslag.
Voeg nu de kruiden en 1!! lepel honing toe.
Leg de laatste stukjes nectarine op het mengsel en het is klaar voor de oven!
Het heeft ongeveer 30 minuutjes nodig.
Als het uit de oven komt kun je de 2e lepel honing over je bakje gieten.
Hmmm, lekker!
Natuurlijk kun je altijd variëren met fruit en kun je ook nog wat noten of iets dergelijks er aan toevoegen. ❤
Geef een reactie