De herfst is in volle gang en de kou laat steeds meer van zich horen.
Wat schreeuwt er dan naar mij op gegeten te worden?
Soep, gewoon een lekkere grote kom soep.
Als het kouder wordt eet ik het liefst 3x op een dag warm.
En met zo’n lekkere soep als lunch is dat helemaal niet vervelend.
Dit soepje is super makkelijk klaar te maken en ook nog eens budgetproof.
En weet je wat ik zo fijn vind aan deze soep?
Hij is dik, echt dik! En oh, dat vind ik zo lekker hé?
Jij ook?
Ingrediënten: (4 personen)
– 1 ui (gesnipperd)
– 4 tomaten (in blokjes gesneden)
– 1 groot blikje tomatenpuree
– 500 ml. gezeefde tomaten
– boter of olie
– 1 groente bouilionblokje
– oregano
– basilicum
– 250 gram soepgroente
– 700 ml. water
– scheut balsamico azijn
– 50 gram zuivelspread light (bieslook)
– 75 gram pasta, spaghetti (ik had glutenvrij)
– 50 gram bloem (om een roux mee te maken)
Bereiding
Doe een flinke scheut olie in de pan, laat het warm worden en fruit hier de ui in tot het glazig wordt. Doe de tomatenpuree erbij en bak het een minuutje mee. Doe nu de bloem er bij en bak dit zo’n 2 minuten aan. Het wordt een grote bal.
Nu kun je er beetje bij beetje wat water erbij doen. Goed roeren! Heel goed roeren, we willen namelijk geen klontjes! Als het lekker dik is kun je de tomaten en het bouillonblokje toevoegen.
Voeg ondertussen de gezeefde tomaten en de rest van het water toe en breng het aan de kook.
Nu kan de staafmixer erop, leef je uit!
Nu kun je de spaghetti toevoegen (deze heb ik in hele kleine stukjes gebroken) en de soepgroente.
Voeg ondertussen ook de balsamico azijn en de rest van de kruiden toe.
Laat de soep zachtjes doorkoken tot de pasta gaar is en voeg op het laatst de zuivelspread toe.
Enjoy!
Geef een reactie