Hmm, valt het je op dat de laatste recepten vooral gezonde snacks zijn?
Nu wij verhuisd zijn en ik gewoon een hele fijne keuken heb, is de liefde voor bakken nog meer toegenomen.
Dat mocht ook wel hoor! Nu heb ik ook eindelijk een fatsoenlijke oven.
Dit lekkere bananenbrood heeft niet zoveel uitleg nodig.
Het is een super verantwoord tussendoortje dat heel makkelijk te maken is en ook nog eens niet duur hoeft te zijn (ligt eraan wat je er allemaal in doet).
Ingrediënten:
– 130 gram havermout
– 3 rijpe!! bananen (hoe rijper, hoe zoeter)
– 3 eieren
– 1/2 zakje bakpoeder
– 1 el kaneel
– scheutje melk
– handje noten (in kleine stukje geplet)
– natuurlijk kun je er in doen wat je wilt! Allerlei soorten fruit en dergelijke.
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix de havermout, bananen, eieren, melk, kaneel en het bakpoeder samen tot een mooi beslag in de keukenmachine (met de staafmixer kan ook).
Voeg de noten toe en giet het mengsel in je cakevorm, ik had een siliconen cakevorm, gebruik je een ander soort? Gebruik dan natuurlijk een bakpapiertje en wat olie om je bakvorm mee in te vetten.
Het brood mag voor 45 minuten de oven in.
Klinkt misschien lang, maar als je hem er eerder uit de oven haalt heb je snot in je cakevorm. #sorrynotsorry
Zelf kon ik er 12 lekkere plakken uit halen.
En psssst, weet je wat lekker is?
Zo’n lekkere plak met een dikke laag pindakaas als ontbijt!
Enjoy!
1 plak van mijn bananenbrood bevat ong. 105 kcal.
Geef een reactie