Hoe zou mijn leven eruit zien zonder chocola? Saai, smaakloos, minder gelukkig, haha. Chocola is fantastisch! Het heeft niet voor niets een stofje wat je gelukkig maakt.
Vorige week maakte ik een bananenbrood, heel leuk om te zien dat deze al door veel mensen is gemaakt! Maar ja, als je een basic bananenbrood kan maken…. Dan moet de chocolade variant er natuurlijk snel achteraan komen!
Vergeet niet, het is een bananenbrood. Geen taart of brownie. Maar hij is super lekker en ook nog eens verantwoord!
Ingrediënten:
– 130 gram havermout
– 3 rijpe!! bananen (hoe rijper, hoe zoeter)
– 3 eieren
– 1/2 zakje bakpoeder
– 4 volle lepels cacao
– scheut melk
– 50 gram vanille whey (je kunt dit eventueel vervangen door honing, zoveel je lekker vindt en vanille extract)
– verder kun je er nog in doen wat je wilt.
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de havermout, bananen, eieren, melk, cacao, whey en het bakpoeder samen tot een mooi beslag in de keukenmachine (met de staafmixer kan ook).
Giet het mengsel in je cakevorm, ik had een siliconen cakevorm, gebruik je een ander soort? Gebruik dan natuurlijk een bakpapiertje en wat olie om je bakvorm mee in te vetten.
Het brood mag voor 45 minuten de oven in.
Zelf kon ik er 12 lekkere plakken uit halen.
Geef een reactie