Gezond met een budget: Deel 4 | Sporten & bewegen

Iets wat heel belangrijk is bij een gezond leven of bij een periode van afvallen is bewegen! We weten allemaal dat sporten en bewegen positieve uitwerkingen hebben op ons lichaam. We worden fitter, sterker, strakker, slanker. Kortom, het lichaam verandert in positieve zin.

Maar al dat bewegen heeft niet alleen een positieve uitwerking op ons lichaam. Je geestelijke gezondheid, dat koppetje van je wordt er ook best gelukkig van. Het geeft je meer rust, je wordt er blij van, mentaal word je sterker, je wordt zelfverzekerder, enz. Kortom, het is gezond om te bewegen!

Maar ja, sportabonnementen zijn niet goedkoop. Wat moet je doen als je echt geen extra geld kunt uitgeven om extra te bewegen?

Maak je geen zorgen, er zijn genoeg dingen die je kunt doen:

INTERNET | Weet je hoeveel workouts er op internet te vinden zijn? Heel veel! Kijk maar eens op YouTube bijvoorbeeld. Als het goed is hebben we zo’n beetje allemaal internet. Dus ga eens opzoek naar wat leuke workouts!

WANDELEN | Sinds wanneer kost het geld om bij jou in de buurt even een lekkere wandeling te maken? Klinkt misschien wat suf? Wel nee! Loop lekker stevig door. Wandelen is super gezond, je leest soms dat het zelfs gezonder is dan hardlopen. En je kunt het overal doen, waar je ook bent en met wie je maar wilt. Weet je hoeveel mooie plekken je ontdekt met wandelen? Echt een dikke aanrader.

FIETSEN | Pak een keer de fiets en ga gewoon een lekker stuk fietsen. Oké, dit is misschien niet de tijd voor een lekkere fietstocht.. Maar onthoudt hem dan in ieder geval voor het voorjaar! Fietsen is hartstikke gezond en kost je niets extra’s.

DANSEN | Oké, wie zegt er dat dansen in je huiskamer geld kost? Misschien hou je wel heel veel van dansen! Wat houd jou dan tegen om gewoon lekker te dansen in je woonkamer? Zet een muziekje aan, doe eventueel de gordijnen dicht als je buren eng zijn en gooi die heupen los! Natuurlijk kun je dit ook samen doen met je lover, een vriend of vriendin, of je kids. Hoe gezellig, geniet!

HARDLOPEN | Misschien miste je deze al, maar ik zet hem express onderaan. Hardlopen is namelijk niet echt budgetproof als het aankomt op de aanschaf van schoenen en kleding. Heb jij wel het budget om dit aan te schaffen? Go for it! Hardlopen is hartstikke goed om te doen. Maar voor de echte budget mensen onder ons is dit geen optie.

Weet jij nog meer sporten die je kunt doen met een klein budget? Deel het met ons!

Daarnaast kun je nog heel veel dingen doen om te bewegen zonder echt te sporten. Deze activiteiten behoren vaak gewoon onder onze dagelijkse bezigheden.

BOODSCHAPPEN | Maar dan heb ik het niet over de boodschapjes die je met de auto doet. Maar eerder over de boodschappen die je met de fiets of lopend doet. Ik doe m’n boodschappen heel vaak lopend. Echt een aanrader. Zo train je je armen ook nog een beetje 😉

SCHOONMAKEN | Wie houdt er nou niet van een schoon huis? Poetsen maar, want met schoonmaken kun je nog aardig wat calorieën verbranden. Niet verkeerd!

En verder kun je er nog op letten om gewoon wat vaker de fiets te pakken i.p.v. de auto en loop wat vaker. Het is vooral belangrijk om hier op te letten als je zittend werk hebt. Pak vaker de trap i.p.v. de lift en stap een halte eerder uit als je met de bus gaat.

Er zijn zoveel dingen die je kunt doen om meer te bewegen zonder dat het je echt geld kost. Wees creatief!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: