ONTBIJTBROOD

De leukste dingen ontstaan vaak spontaan.
Zo ook dit brood. Heb jij dat ook weleens? Je doet gewoon maar wat en het pakt fantastisch uit. Leuk is dat hé?

Dit brood pakte echt goed uit. Hij is super luchtig, maar ook weer smeuïg én het heeft een klein zoetje. Een perfect ontbijtbrood als je het mij vraagt.
Ga jij hem ook maken? Het is namelijk HEEL makkelijk om te maken!


Ingrediënten:

– 220 gram yoghurt (ik gebruik Alpro ongezoet)
– 4 grote eieren
– 200 gram fruitspread of jam zonder suiker (smaak naar keuze)
– 200 gram volkoren tarwemeel
– snufje kaneel
– 1 zakje bakpoeder

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kluts de eieren en voeg de yoghurt en jam toe. Meng dit goed door elkaar met een garde.
Voeg nu voorzichtig, beetje voor beetje het meel (+ bakpoeder en kaneel) toe en roer het tot een mooi dik beslag.
Makkelijk hé? Je bent nu bijna klaar.

Pak er een groot rond bakblik bij en bekleed deze met bakpapier.
Giet het beslag erin en zet het bakblik voor zo’n 40 minuten in de oven.
Check rond de 30 minuten even hoe het brood eruit ziet.
Je brood is goed als hij mooi goudbruin is en als de bovenkant weer terugveert als je er in drukt.

Je hebt nu een mega brood gemaakt. Je kunt er dagen van eten, óf er lekker van genieten met het hele gezin.
Je kunt er van alles bij eten. Bijvoorbeeld nog wat jam, of lekker vers fruit, cottage cheese of kwark met wat jam.
Of je kunt net als ik wat diepvriesfruit opwarmen en hier wat chipzaad aan toevoegen.
Zo heb je een super gezonde warme fruitsaus.

Enjoy!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: