Zin in een hele lekkere en makkelijke vegan spaghetti?
Lees dan gewoon even verder.
Deze spaghetti kan binnen een kwartier op tafel staan.
Klinkt niet verkeerd hé?
Tijdens de week zonder vlees vond ik het leuk om wat leuke recepten te maken zonder vlees of zelfs zonder dierlijke producten.
Zo ontstond terwijl ik door de Albert Heijn liep deze vegan spaghetti.
Er komen trouwens steeds meer vegan producten in de winkels.
Erg leuk voor de vegans en lactose intoleranten onder ons!
Ingrediënten (2 personen):
- 175 gram kruimgehakt (vegan)
- 250 gram cherrytomaatjes
- 1/2 courgette
- 1 bakje vegan pastasaus (AH)
- 1 bak verse pasta, vegan (AH)
- 400 ml gezeefde tomaten
- 2 tl gedroogde basilicum
- Grote scheut balsamicoazijn
- Olie (om in te bakken)
Hoe maak je het?
Bak het kruimgehakt in de olie en snij ondertussen de cherrytomaatjes door de helft en voeg deze toe aan het kruimgehakt.
Snij de courgette in kleine blokjes en voeg dit toe aan de rest.
Bak dit geheel even lekker aan en blus het af met de balsamicoazijn.
Voeg de pastasaus en gezeefde tomaten toe en breng het aan de kook.
Laat het op een laag vuurtje even door pruttelen.
Kook nu de spaghetti volgens de verpakking.
Voeg nu nog de basilicum toe aan de saus.
Als de pasta gaar is kun je je bord opmaken.
*Je kunt natuurlijk ook een pasta gebruiken die je niet in het koelschap vindt!
Enjoy!
Geef een reactie