We kennen allemaal wel scrumbled egg. Hartstikke lekker en makkelijk om te maken.
Maar als je nou eens geen dierlijke producten eet, of een keer iets anders wilt proberen is de scrumbled tofu echt een aanrader!
Voor mij is tofu inmiddels een vertrouwd product in mijn koelkast.
Voor veel mensen nog niet. Super jammer, want het is een heel veelzijdig product, een goede vleesvervanger en niet duur.
(Breng je tofu wel altijd goed op smaak, anders ga je huilen)
Ingrediënten (2 personen):
– 1 pak tofu
– (kokos)olie
– 2 tl kerrie
– 1 tl kipkruiden (lekker makkelijk)
– 2 el gedroogde bieslook (kan natuurlijk ook vers)
– klein scheutje (plantaardige)yoghurt
Hoe maak je het?
Verhit wat olie in de pan en verkruimel de tofu.
Bak de tofu aan met de kerrie en kipkruiden. Je kunt natuurlijk ook zelf wat kruiden aan de tofu toevoegen, maar kipkruiden zijn lekker makkelijk.
Bak dit zo’n 5 minuutjes op een middelhoog vuur.
Als het bijna klaar is kun je de yoghurt en bieslook toevoegen.
De yoghurt maakt het lekker smeuïg. (let op, gebruik niet teveel).
Natuurlijk kun je nog wat peper toevoegen voor de smaak.
Je kunt er een lekker geroosterd broodje bij eten!
Geef een reactie