KWARKBROODJES

Ja, eet je dit nou echt als brood, of is het juist een tussendoortje?
Weet je wat? Jij mag zelf kiezen.
Maar ik plaats dit recept voor het gemak even onder snacks.

Misschien ken je de broodjes al, of de bollen.
Maar als je ze nog niet kent. Kwarkbroodjes zijn hele fijne broodjes. 
En.. ze zijn hartstikke voedzaam. Een verantwoorde snack voor jong en oud.
Mijn dochter van 1 jaar is er gek op!


Wat heb je er voor nodig?
(5 broodjes)
– 125 gram magere vanille kwark (kan ook naturel zijn, voeg dan wat vanille extract toe)
– 125 gram volkoren tarwemeel
– 1 ei
– 1 tl bakpoeder
– 1 el honing
– handje rozijnen

Hoe maak je ze?
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kluts het ei samen met de kwark en honing en roer het tot 1 geheel.
Voeg het meel en bakpoeder toe en mix het geheel goed door elkaar.
Het wordt best een dik beslag.
Spatel er nu alleen nog de rozijnen door en het beslag is klaar!

Leg een bakpapiertje op de bakplaat en gebruik 2 lepels om 5 bolletjes beslag op de bakplaat te krijgen.
Hou wel wat ruimte tussen de broodjes, want ze zullen uitlopen. 

Laat ze zo’n 25 minuten in de oven. Yes, je huis gaat er lekker van ruiken.
Enjoy!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: