IS HET 1 GROTE STRAF?

We weten het allemaal. We leven in een hele heftige tijd. De wereld is gesloten, veel mensen mogen hun huis niet verlaten, familie en vrienden mogen niet bezocht worden, zelfs mensen die stervende zijn krijgen geen afscheidskus meer. 

Veel dingen die we zo gewend waren om te doen zijn verboden geworden en daar liggen nu geldboetes op. Het is alsof we iets heel ergs hebben gedaan en een hele erge straf verdienen, maar we kunnen er niets aan doen. Het is gewoon niet eerlijk, het enige wat we nu kunnen doen is goed voor onszelf en onze naasten zorgen en alle maatregelen in acht nemen.

We zitten aan huis gekluisterd, we zijn 24/7 door onze familie omringt. Een gezin, waar we allemaal voor hebben gekozen. Nu lijkt dat ineens een straf te zijn. We blijken niet te kunnen communiceren met ons gezin en zouden het liefst weer heel snel aan het werk gaan. Want thuis met je gezin zijn schijnt geen optie te zijn. 

Wij als Nederlanders mogen nu nog gewoon naar buiten om te wandelen. Maar dat heeft ook zijn nadelen, want opeens vinden we het vervelend dat we 1,5m afstand van vreemden moeten houden. Waar wij Nederlanders eigenlijk altijd zo op gesteld waren, onze privacy is nu opeens verdwenen. Want we vinden het niet leuk dat we zoveel afstand moeten houden. 

Waar we normaal gesproken zo konden zeuren over het: “Ik moet dit, ik moet dat.” Is dat nu verandert in: “We mogen helemaal niets meer.” 
Maar eindelijk moeten we niet meer, kunnen we meer ontspannen en mogen we 24/7 bij ons gezin zijn. 

Opeens is het vervelend als we met elkaar appen, facetimen & bellen, want we willen elkaar zien! Terwijl we niet de waarde kunnen inzien van de momenten die je nu met elkaar hebt. Eigenlijk zoeken we elkaar veel vaker op.


MAAR..
Kunnen we nog wel genieten? Kunnen we nog wel genieten van elkaar? Kun je er blij van worden als je weet dat je 24/7 bij je kinderen en partner bent? Vind je het nog leuk om leuke dingen met elkaar te doen of negeer je elkaar en probeer je vooral de tijd uit te zingen totdat de quarantaine is opgeheven?

Waarom kun je niet meer genieten van een heerlijke wandeling buiten in het zonnetje, zonder dat er mensen op je botsen of voor je voeten lopen. 
Waarom kun je niet genieten van dat heerlijke zonnetje op het balkon of in je achtertuin? Waarom moet je perse de deur uit? Waar komt die onrust vandaan?

Waarom kunnen we niet blij zijn dat we elkaar via de telefoon kunnen spreken? Want hoe fijn is het dat we dit kunnen doen! 


BACK TO THE BASICS
We zijn terug bij de basis en voor sommigen is dit de aller eerste keer. Misschien vind je het heel moeilijk en eng. Misschien vind je het lastig om dingen positief in te zien of ben je bang gemaakt door al het nieuws wat je nu hoort. Dat is oké, maar weet dat het ook heel anders kan.

Voor heel veel mensen is deze tijd wennen, want ieders leven is op zijn kop gegooid. Maar waar kies jij voor? 
Kies jij ervoor om overal van te balen? Kies je ervoor om ervan te balen dat je 24/7 thuis bent met je gezin? Kies je ervoor om te balen dat je niets moet? Kies je ervoor om maar geen genoegen te nemen met het contact wat je met je dierbaren hebt via de telefoon?  

Of kies je ervoor om in je huwelijk en/of gezin te investeren? Om elkaar opnieuw of beter te leren kennen, om te genieten van de momenten die je nu samen hebt. Kies je ervoor om ervan te genieten dat je nu even niets moet, ga je ervan genieten dat je ook eens mag ontspannen? Kies je ervoor om te genieten van al die appjes, belletjes, en FaceTime momenten met je dierbaren? 
Eigenlijk komen we er nu achter hoeveel we juist wel of niet van elkaar houden. We gaan mensen heel erg missen, of het lijkt een straf om samen te zijn. Vluchten kan nu niet, dus hoe bijzonder is het nu dat je de kans krijgt om echt in elkaar te investeren. En misschien schreeuwt alles: “Nee!” in je, maar laat deze kans niet aan je voorbij gaan. Dit is zeldzaam. 

Lieve mensen, ga genieten van wat je wel hebt. Je hebt misschien een mooi gezin, lieve mensen om je heen, je hebt nu je privacy en al die dingen waar je nu misschien van baalt. 

Er zijn nu ook mensen die deze tijd maar al te graag hadden willen doormaken met de gene waar ze zo veel van hebben gehouden, maar die nu niet meer onder ons zijn. Er zijn zoveel mensen die maar al te graag een partner of gezin zouden willen. Veel mensen zijn eenzaam.
Wees dankbaar voor de mensen om je heen. Wees dankbaar voor de tijd waarin je op elkaar bent aangewezen.

Zorg goed voor jezelf, zorg goed voor de mensen om je heen, hou je aan de maatregelen en GENIET! 

Als je geniet gaat de tijd veel sneller en zitten we straks heerlijk met elkaar te BBQen in het zomerzonnetje. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: