Zoals je kunt zien zijn dit zeker niet de klassieke plakken ontbijtkoek.
Dit zijn ontbijtkoeken die vol goede voedingsstoffen zitten en daarnaast ook nog eens heel erg lekker zijn!
Een chocoladesmaakje op de ochtend, zonder dat je ongezonde chocolade zit te eten.
De koeken zijn heel simpel om te maken, ik maakte ze even snel toen mijn dochter haar boterhammetje zat te eten.
Ingrediënten: (2 porties)
– 70 gram havermout
– 1 rijpe banaan
– 1/2 eetlepel pindakaas
– 1 ei
– 1/2 zakje bakpoeder
– 15 gram cacao
– een paar walnoten
– eventueel wat gedroogd fruit (ik gebruikte fruitfunk snoepjes)
– eventueel wat zoetstof om het zoeter te maken (deed ik ook)
Hoe maak je ze?
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Prak de banaan tot moes en klopt daarna de bananenmoes samen met het ei los. Voeg de havermout en bakpoeder toe en meng het even goed door elkaar. Doe dit ook met de cacao, pindakaas en zoetstof. Goed door elkaar mengen met een vork. Dit werk het makkelijkst.
(zonder de stukjes walnoot ook lekker voor kleine kinderen!)
Breek de walnoten in kleine stukje en voeg deze samen met de stukjes gedroogd fruit toe en meng het allemaal nog even goed door elkaar.
Je zult merken dat het een sticky deeg is geworden.
Verdeel het deeg in 4 stukken, maar er balletjes van en druk dit plat op de met papier bekleedde ovenschaal.
Zet de voor 10 minuten in de oven.
Enjoy!
Geef een reactie