In deze crisistijd grijp ik in de supermarkt regelmatig mis.
Zo ook met brood. En dat is balen, want ik heb wel wat brood-eters in huis.
Maar ja, geen nood. Dan moeten we dus gewoon iets anders verzinnen.
Iets dat ook gewoon vezels bevat en niet helemaal volgegooid is met suiker en andere onzin.
Zo maakte ik dit kwarkbrood.
Je kunt het misschien een beetje vergelijken met de structuur van een oliebol? Het is luchtig, maar ook wel stevig.
Of is het gewoon een kwarkbrood? Haha, in ieder geval.
Het is een hartstikke verantwoord brood!
Lekker als ontbijt of om tussendoor te eten.
En wederom, ontzettend makkelijk om te maken!
Ingrediënten:
– 200 gram volkorenmeel
– 4 eieren
– 250 gram magere (vruchten)kwark zonder suiker
– 1/2 zakje bakpoeder
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop de eieren luchtig (met een mixer) voeg daarna de kwark toe en klopt het nog even goed door. Spatel het meel en bakpoeder er voorzichtig door tot het goed is opgenomen, maar doe dit niet te lang. Stop wanneer het allemaal goed gemengd is. (zo blijft het brood wat luchtiger)
Giet het beslag in een met papier beklede bakvorm en zet het voor 30 minuten in de oven.
Je kunt even met een satéprikker kijken of het brood goed is door hem in het brood te steken. Als er niets aan de prikker blijft hangen is het brood goed.
Als je het brood wat gezelliger wilt maken moet je dat met zoetere dingen doen, denk aan misschien nog wat kwark, fruit, fruitspread of iets dergelijks.
Enjoy!

Geef een reactie