Jeanine Ravensbergen

 

Welkom op ikleefmijndromen.com!
Ik leef mijn dromen, wat komt er in jou op als je daaraan denkt? Misschien ploppen er allemaal ideeën in je op, maar het kan ook zo zijn dat je hoofd een beetje leeg blijft. Zelf had ik als kind allerlei dromen, grote dromen! Maar door allerlei dingen die er gebeurd waren, durfde ik niet meer in 1 van die dromen te geloven. De gedachte: “Ik ben het niet waard om dat te doen. Wie ben ik nou eenmaal. Ik stel toch niets voor.” Namen de overhand. En dat gebeurde niet omdat ik dat zelf zo graag wilde, maar omdat ik zo met mijzelf in de knoop kwam te zitten, dat ik niet meer geloofde in voor mooie dingen in mijn leven. Inmiddels is dat volledig verandert en heb ik ervoor gekozen om mijn (God’s) dromen te gaan leven en om ook andere mensen te inspireren en motiveren om dat te gaan doen! Maar er is een heftige weg aan vooraf gegaan.

WIE BEN IK?

Die vraag heb ik mezelf vaak gesteld. Ik was anders dan de mensen om mij heen. Ik zag er anders uit, had andere interesses en zo waren er nog wel wat dingen die mij anders maakte. Dat gevoel van anders zijn werd overgenomen door de gedachte: Ik ben niet goed genoeg. Ik ben niet mooi genoeg, niet dun genoeg, niet leuk genoeg, niet slim genoeg, niet lief genoeg. Wanneer ik naar mijzelf keek en de mooie dingen aan mijzelf moest benoemen, kon ik alleen maar huilen en niets moois opnoemen. Ik wilde wel iets opnoemen, maar het lukte niet. Volledig verblind was ik. Ik probeerde van alles aan mijzelf te veranderen. Mijn lichaam vond ik verschrikkelijk. Als ik naar mijzelf keek zag ik niet een slank persoon (wat ik wilde) maar iemand die af moest vallen. Dat bleek iets waar ik wel goed in was. Maar wat er niet veranderde was mijn zelfbeeld. Het maakte niet uit hoeveel ik afviel. Ik bleef mezelf lelijk en dik vinden. Ik voelde mij slechter en slechter.

Totdat God op een dag sprak en zei: “Ik wil dat je door Mijn ogen naar jezelf gaat kijken.”Deze woorden hebben mijn hele leven verandert. Ik koos ervoor om door God’s ogen naar mijzelf te gaan kijken. God kijkt alleen maar met liefde en acceptatie naar mij, dus elke vorm van haat of afwijzing was niet welkom in mijn gedachte. Het was een hele reis, want het was niet van de een of andere dag verandert. Maar dat was oké. Want ik leerde weer op te staan wanneer ik viel. Ik leerde anders te kijken naar mijzelf, om van mijzelf te houden en om positief over mijzelf te denken en te praten. Op een gegeven moment kon ik zien wie ik was. Ik vond mezelf mooi, ik begon de talenten die ik had te zien en te omarmen. Ik zag dat ik ook gewoon een leuk mens was die erbij hoorde.

 
 

EIGEN BEDRIJF

Omdat ik zelf had ervaren hoe vreselijk je in de knoop kunt zitten met jezelf wat betreft voeding en afvallen, besloot ik een studie te gaan doen. En dat resulteerde in een eigen bedrijf als gewichtsconsulent en voedingscoach: Ik leef mijn Dromen. Dit was de eerste stap die ik weer zette om mijn dromen letterlijk te gaan leven. En wat geweldig was dat! Want hoe gaaf is het als je andere mensen kunt helpen om weer van zichzelf te gaan houden en om een gezond leven te krijgen. Ik heb heel wat workshops en teachings mogen geven, ik heb een online magazine uitgebracht en mag nu op sociaal media duizenden mensen inspireren.

IK LEEF MIJN DROMEN

Zoals ik je al verteld heb had ik als kind veel dromen. 1 van die dromen was: Naar New York gaan en boeken schrijven. Jarenlang heb ik gedacht: “Dat was vroeger mijn droom, of misschien komt dat ooit nog.” Naar New York gaan vraagt veel van je, tijd en zeker geld. Ik keek vooral naar de dingen die die reis moeilijk zouden maken, ik keek niet naar de mogelijkheden. Dus ik stopte er geen effort in en liet die droom maar een beetje aan mij voorbij gaan. Maar de droom om boeken te schrijven bleef. Toen dacht ik: “Hey, hoe kun je je bedrijf: Ik leef mijn Dromen noemen als je zelf niet eens al je dromen durft te leven?” Oeh, die kwam even binnen.Snel daarna heb ik een reis geboekt naar New York en ben ik in mijn eentje afgereisd naar Amerika om daar te beginnen aan mijn eerste boek. Wanneer het boek uitkomt, hoor je het zo snel mogelijk!

WORSHIP

Al ruim de helft van mijn leven dien ik al in de kerk in het worshipteam. Ik begon op mijn 15e in een jeugdband. Door al die worstelingen met mijzelf heeft dat stuk in mijn leven ook wel wat worstelingen gekend. Ik heb vaak getwijfeld of het wel écht mijn plek was. Maar telkens wanneer ik dacht: “Ik stop er definitief mee.” Kwam God met een duidelijk woord dat het mijn plek was. Alleen kon ik soms nog niet zien welke weg ik moest gaan en wat uiteindelijk mijn plek zou worden. Ik leerde te dienen in het worshipteam, jaren lang. Intussen ben ik 1 van de worshipleaders en PA van onze worshippastor. www.godcentre.nl
Ik had zelf nooit verwacht daar te komen staan. Maar God had een plan en een droom voor mijn leven.

Ik wil je vertellen dat echt niets onmogelijk is. Denk niet dat een droom te groot is. Ik geloof dat je alles kunt bereiken samen met God. Als Hij dit allemaal in mijn leven kan doen, kan Hij dat zeker ook in jouw leven.


Zonder God had ik niet het leven gehad wat ik nu heb. Zonder God was ik nu geen moeder geweest van mijn mooie dochter Ja’eli Grace. Zonder God had ik geen hoop gehad en had ik nooit de stap durven maken om mijn dromen te gaan leven.

“Ik heb de stap gezet om mijn dromen te gaan leven, ik kijk er naar uit dat ook jouw dromen werkelijkheid zullen worden.”