COACHING

“Ik heb geen hulp nodig, ik kan het zelf wel.” Zo dacht ik altijd. Om hulp vragen kan soms voelen als zwakte of falen. Maar dit gevoel is eigenlijk helemaal geen werkelijkheid. Iemand om hulp vragen is eigenlijk zeggen: “Hey, jij hebt hier verstand van! Kun jij je wijsheid met mij delen?” Het klinkt misschien wat gek, maar dat is hetgeen wat je dan vraagt. Vaak zijn we als mens bang om onze zwaktes te laten zien, want de wereld laat zien dat we sterk moeten zijn. Maar hey, als je eerlijk bent.. Iedereen voelt zich weleens zwak, onzeker of zit in de knoop met zichzelf. Daar hoef je je niet voor te schamen of onzeker over te zijn. Daar ben je gewoon mens voor. Het maakt je niet minder dan iemand anders. Ook al lijkt het alsof het bij iemand anders altijd makkelijk gaat en nooit onzeker lijkt of hulp nodig heeft. Niemand is “perfect”. Iedereen heeft zijn zwaktes, onzekerheden en leerpunten. Dat is helemaal oké! Wanneer jij gecoacht wil worden, kies je ervoor om in jezelf te investeren, om een betere versie van jezelf neer te zetten. Dat is iets moois en krachtigs! Wie wil er nou niet in zichzelf investeren en het beste uit zichzelf halen?

KIES VOOR JEZELF

Misschien ken je de uitspraak wel: “God houdt van jou zoals je bent, maar Hij houdt teveel van je om je zo te laten.” 
Je kunt die uitspraak op 2 manieren opvatten. 
1. Ik ben tóch niet goed genoeg, ik moet veranderen.
2. Er zit nog veel meer moois in mij dan wat ik nu zie. Ik ga in mijzelf investeren. 
We hebben allemaal iets waar we moeite mee hebben, of iets wat we willen leren. 
Misschien vind je het lastig om van jezelf te houden (been there), heb je weinig discipline, vind je het lastig om keuzes te maken, kun je het verleden moeilijk loslaten, vind je het lastig om goed voor jezelf te zorgen, om gezond te leven, en vul maar in. 

Misschien ben je het niet gewend om voor jezelf te kiezen en om in jezelf te investeren. Het kan zelfs zo zijn dat je denkt: “Wie ben ik nou? Waarom zou ik in mijzelf investeren? Dat ben ik niet waard.” 
Zo dacht ik vroeger ook. Zelf had ik een groot probleem met mijn eigenwaarde. Ik kon geen waarde zien in mijzelf, en omdat ik geen waarde kon zien in mijzelf kon ik ook niet de keuze maken om in mijzelf te investeren. 
Iets waar je van houdt geef je aandacht. Iets waar je niet van houdt geef je geen aandacht.
Hoe zit dat bij jou? 


LEEF JE DROOM

Wanneer je kiest om in jezelf te investeren, zul je ook ontdekken dat er dromen naar boven komen die je graag zou willen leven. Denk bijvoorbeeld aan een bepaald beroep, een gezond lichaam, een gezin, kinderen, iets dat je wil bereiken. Er zijn zoveel dromen! Zoveel dingen die je zou willen bereiken of zou willen doen. Maar een droom is iets wat vaak niet met de realiteit matcht. Het is iets wat nog niet in je leven aan de orde is. Snel kan een droom een ‘ver van je bed show’ lijken. Want het is nog geen realiteit in je leven, en HOE ga je uiteindelijk die droom leven? 
Het kan soms best ingewikkeld lijken toch? Ik heb er in ieder geval best wat mee gestreden!
Maar ik heb 1 ding geleerd. Met God is alles mogelijk!

ERVARING

Al jaren run ik mijn eigen bedrijf als gewichtsconsulent en voedingscoach. De afgelopen jaren heb ik veel mensen mogen begeleiden. En 1 van de belangrijkste dingen die ik heb geleerd is dat er naast het probleem dat je zelf ziet, bijvoorbeeld: je voedingspatroon en het lichaam waar je niet blij mee bent. Er bijna altijd wel van binnen een ander probleem afspeelt. En zolang je alleen de problemen aanpakt die je ziet en de problemen die je niet ziet geen aandacht geeft, zul je in een vicieuze cirkel terecht komen en telkens maar weer vastlopen. 
Misschien herken je het wel. Je hebt het al zo vaak geprobeerd, maar het is nog steeds niet gelukt. 
De kans is dan aanwezig dat je iets verder mag gaan kijken dan naar hetgeen wat je nu alleen ziet. 
En is dat erg? Nee, juist niet! Zo ga je je doel bereiken, hoe fijn is dat!

……………………..

MEER INFORMATIE?

COACHING    |    WORKSHOPS     |     TEACHINGS