Zo’n 3 dagen in de week eten wij denk ik wel vegetarisch. Dit niet alleen omdat het niet nodig is om elke dag vlees te eten, maar ook omdat het ontzettend kan schelen in de portemonnee. Wij zijn er fan van.
Toen ik vanuit Florida terug moest vliegen had ik de halve Walmart leeg gekocht met magazines over voeding en gezondheid.
In één van die magazines zag ik een plaatje van een soortgelijk recept als deze, alleen stond er geen recept bij. Dus heb ik hier zelf een variant op verzonnen.
En eerlijk. Echt ontzettend lekker.
Ook lekker als een bijgerecht.
Ingrediënten: (2 grote / 3 kleine porties)
– 450 gram voorgekookte aardappelschijfjes
– 5 eieren
– 100 ml. magere melk
– 2 eetlepels zuivelspread light (bieslook)
– 1 eetlepel paprikapoeder
– peper
– 100 gram geraspte (oude) 30+ kaas
– 450 gram verse spinazie
– 3 knoflookteentjes
– sambal
Hoe maak je het?
Bak de aardappeltjes in een kleine koekenpan in een klein beetje olijfolie met de paprikapoeder en peper. Kluts ondertussen de eieren goed los met de melk en voeg daar de zuivelspread aan toe. Roer het nog even goed door.
Als de aardappeltjes gaar beginnen te worden giet je het eimengsel over de aardappeltjes en zet je het vuur laag. Leg een deksel op de pan (het duurt ong. 20 minuten voor het gaar is) Kijk wel regelmatig hoe het bakt!
Verwarm ondertussen de oven op 180 graden.
Als de omelet bijna gaar is schuif je hem op een bakplaat (wees voorzichtig!) en bestrooi je de omelet met de kaas.
Leg de omelet voor zo’n 15-20 minuten in de oven, totdat de kaas mooi goudbruin is.
Ondertussen snipper je de knoflook en bak je deze samen met de spinazie. Op het laatste voeg je de sambal hier aan toe. (zoveel je lekker vindt)
Als de omelet klaar is leg de spinazie er bovenop en klaar is je heerlijke vegetarische maaltijd!
Geef een reactie