Vroeger at ik nooit bietjes, NOOIT! Vroeger at ik nooit geitenkaas, NOOIT! Maar wat kan een mens veranderen, want nu ben ik er gek op! Vooral dit super snelle recept! Dit staat met 10 minuten op tafel!
Super snel, super simpel, super lekker!
Moet ik er nog iets meer over zeggen? Ik denk het niet.
Maak het lekker klaar en geniet van dit zomerse gerecht!
Ook lekker als lunch en leuk om mee te nemen naar je werk!
Ingrediënten: (2 personen)
– 400 gram gekookte bietjes
– 125 gram couscous (volkoren)
– 1/2 komkommer
– 125 gram geitenkaas (honing)
– 60 gram (ongezouten) cashewnoten
– peper
Hoe maak je het?
Kook het water voor de couscous.
Snij ondertussen de bietjes in kleine stukjes of reepjes en bewaar het vocht wat in de verpakking zit. Breng de bietjes op smaak met de peper.
Als het water ondertussen nog niet kookt kun je de komkommer snijden in partjes.
Kookt het water? Top! giet het bietenvocht over de couscous die in een bakje zit en giet vervolgens het kokende water erop (volg aanwijzingen van de verpakking). Sluit het af met een bordje.
Snij ondertussen de geitenkaas in kleine stukjes (leuk werkje).
Als de couscous klaar is (ziet het er leuk roze uit?) kun je deze in een schaal mengen met de bietjes, de komkommer en de helft van de geitenkaas.
Krijg je al trek?
Als laatste leg je de andere helft van de geitenkaas over de couscous salade en strooi je de cashewnoten er overheen. Heerlijk!
Geef een reactie