LEKKERE VEZELS

Vaak krijgen we te horen dat de gemiddelde Nederlander te weinig vezels eet. Oeps.. dan ben ik wel heel benieuwd hoe het met de billetjes van de gemiddelde Nederlander gaat 🙊. Eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk om gewoon voldoende vezels binnen te krijgen, soms moet je gewoon een beetje creatief zijn.

Zo kun je bijvoorbeeld al heel wat vezels binnenkrijgen als je dit lekkere havermoutje maakt! En.. Je krijgt gelijk al een portie fruit naar binnen. 2 Vliegen in 1 klap! Hoppa, goed bezig.

Ingrediënten: 

  • 30 gram havermout
  • 150 gram courgette
  • 200 ml. magere melk (of een ander soort)
  • 100 ml. water
  • 15 gram eiwitpoeder (vanille)
  • 1 banaan


Hoe maak je het?
Rasp de courgette en voeg dit samen met de havermout en melk in een pannetje en zet dit op een laag vuurtje. Snij ondertussen de banaan in stukjes en voeg deze toe aan de havermout (je kunt nog wat banaan overhouden om het later op je havermoutje te doen). Roer regelmatig in je pannetje. Als het wat dikker wordt kun je de eiwitpoeder toevoegen, roer het goed door! Voeg nu nog wat water toe en roer het nog goed door tot het warm wordt.

Nu is je havermoutje klaar! Leg eventueel nog wat plakjes banaan op je havermoutje en dit vezelontbijtje is klaar om gegeten te worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: