Een gezonde, zelfgemaakte pizza. Als je daar aan denkt dan heb je waarschijnlijk het idee dat zo’n pizza mega veel tijd vraagt.
Nou, gelukkig is dat niet zo met deze pizza!
Alhoewel je het deeg helemaal zelf maakt, flans je dit deeg binnen 5 minuten in elkaar en kun je hem gelijk beleggen.
Naar de supermarkt heen en weer fietsen voor een ongezonde pizza vraagt meer tijd.
Natuurlijk kun je zelf helemaal bepalen wat jij op je pizza doet, maar deze pizza die je hier ziet heb ik zo gezond mogelijk gemaakt.
Wil je het zelf ongezonder of hou je meer van andere smaakjes, dan is dat natuurlijk helemaal prima.
Jij kiest wat je erop doet.
Ingrediënten: (2 personen)
– 200 gram volkoren meel
– 150 gram halfvolle yoghurt
– 1/2 zakje bakpoeder
– een paar eetlepels pastasaus (zonder suiker)
– schijfjes courgette
– stukjes tomaat (1 stuk)
– 1 theelepel knoflook poeder
– peper
– 150 gram cottage cheese
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe het meel, de yoghurt, en bakpoeder in een kom/schaal en kneed het tot het een mooi deeg is. Dit gaat eigenlijk best snel.
Pak wat extra meel en strooi dit over je keukenblad. Verdeel het deeg in 2 stukken en rol er 2 mooie pizza’s uit.
Je mag natuurlijk zelf bepalen welke vorm het heeft en wat in je oven past (ook niet onbelangrijk).
Ik had een ronde en langwerpige pizza.
Beleg de pizza’s met de saus, groenten, kruiden & cottage cheese, óf alle producten die jij lekker vindt.
En de pizza kan voor zo’n 20 minuutjes in de oven.
Check na 20 minuten hoe de bodem voelt.
Is deze niet veel te slap, maar goed stevig. Dan is de pizza klaar!
Enjoy!

Geef een reactie