Gezond met een budget, deel 3 | Ontbijtjes

Het is vandaag alweer tijd voor deel 3. Ik krijg met deze reeks weleens de vraag wat dan echt gezond is. Ja, gezond eten is eigenlijk gek genoeg voor iedereen anders. Laten we het erop houden dat we allemaal weten dat groente, fruit, noten, mager vlees, volkoren producten, zuivel (niet te vet) en (ongebakken) vis gewoon oké zijn. Je kan het hier natuurlijk mee eens zijn of niet, maar daar ga ik nu niet verder op in. ❤️❤️

Vandaag deel ik tips met jullie voor goedkope ontbijtjes! Met je ontbijt kun je helemaal goedkoop eten. Vlees heb je namelijk niet echt nodig (kan wel, hoeft niet).


Wat dacht je van rijstwafels met pindakaas? Een heel pak rijstwafels kun je al kopen voor €0,25, een pot pindakaas voor €1,55, pfff.. Hoeveel porties zitten er in die pot pindakaas? Je kunt er mega veel rijstwafels mee beleggen. En door de pindakaas blijf je ook lekker gevuld. Wil je de Rijstwafel nog een beetje pimpen? BANAAN! Ja, leg er nog wat schijfje banaan op.

Een simpel havermoutje hoeft je ook niet veel te kosten. Een heel pak havermout kun je al voor €0,41 kopen! Want je hoeft natuurlijk niet het A merk te kopen, het is gewoon havermout. Meng dit met water of melk van het budgetmerk én goedkoop seizoensfruit. Zo heb je een super gezond budget ontbijtje.


Een bak yoghurt (of kwark) in de ochtend is sowieso in de warmere maanden mijn grote favoriet (in de winter eet ik het ook hoor). Maar sowieso yoghurt is nog een stuk goedkoper dan kwark. Koop dan 1 keer in de zoveel tijd een hele grote zak muesli. Natuurlijk zonder suiker als je gezond wil doen. Deze kun je al voor €1,49 kopen, een hele kilo zak! Nou, voeg eventueel je favoriete goedkope seizoensfruit toe en je hebt weer een super gezond en goedkoop ontbijtje.


Pannenkoeken!! Ja, sorry. Deze kunnen natuurlijk niet ontbreken bij een groot pannenkoekenfan! En deze pannenkoeken zijn gelukkig ook niet duur, want je maakt ze weer met dat pak havermout van maar €0,41. Je kunt de pannenkoeken natuurlijk een dag van te voren al maken. Zo heb je in de ochtend lekker meer tijd voor andere dingen. Je kunt je pannenkoek natuurlijk beleggen met wat jij lekker vindt. Mijn favorieten zijn cottage cheese + fruitspread en pindakaas + banaan. Wees gewoon lekker creatief! Deze pannenkoeken staan op de website.
Slot.

Natuurlijk kun je ook gewoon kiezen voor een normale volkoren boterham met magere kaas of vleeswaren. Of een volkoren budget cracker met gezond budget beleg. Er zijn zoveel keuzes, zoveel budgetmerken. Het is gewoon heel belangrijk dat je wat creatiever wordt met je eten als je moet leven van een klein budget. Eigenlijk kan ik nog 100 ontbijtjes met jullie delen, maar ik wil jullie ook aanmoedigen om het zelf te proberen! Wees creatief! Het is zo leuk. Als je creatief bent komen dit soort ontbijtjes op je ontbijttafel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: